Een heerlijke en voedzame snack die perfect is voor tussendoor of als een verantwoorde traktatie. Deze bars combineren de rijke smaak van pure chocolade met de knapperige textuur van gepofte quinoa, waardoor ze niet alleen lekker, maar ook boordevol voedingsstoffen zitten.
Benodigdheden:
- 200 gram pindakaas (kan je heel makkelijk zelf maken, door de pinda’s net zolang te malen tot er pindakaas ontstaat)
- 100 gram 100% cacao chocolade
- 10 gram gepofte quinoa
- Honing (optioneel)
1. Smelt de chocola en meng de pindakaas en chocola tot een geheel.
2. Voeg hier de gepofte quinoa aan toe en roer goed door.
3. Als je wil kan je nu een beetje honing toevoegen om het geheel iets zoeter te maken.
4. Verdeel het mengsel over de reepvormpjes en sla de reepvorm een paar keer goed tegen het aanrecht, zodat het mengsel goed in de vorm zit.
5. Zet de vorm voor ongeveer 2 uur in de koelkast, tot ze goed uitgehard zijn.
6. Haal de reepjes uit de vorm en eetsmakelijk