Ontdek deze frisse en voedzame zoete aardappelsalade! Een heerlijke mix van goede ingrediënten die je smaakpapillen verwennen en je energie geven. Probeer het nu en geniet van een gezonde en verzadigende maaltijd!
Benodigdheden:
- 1kg zoete aardappel
- 4 bosuien
- +/- 20 zongedroogde tomaatjes
- Snufje zwarte peper
- Snufje komijn
- Snufje paprikapoeder
- Snufje himalaya zout
- Scheut olijfolie
- 200 gram feta
- Sla
- Handje amandelen
Dressing:
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en doe dit in een schaal.
3. Voeg kruiden en olijfolie toe en verdeel de zoete aardappel over een bakplaat bedekt met bakpapier.
4. Zet de schaal voor +/- 25 minuten in de oven, halverwege omscheppen.
5. Doe de zoete aardappel in een schaal en snijd vervolgens de bosui en zongedroogde tomaatjes fijn.
6. Voeg dit toe bij de zoete aardappel.
7. Verkruimel de feta eroverheen en roer het goed door.
8. Leg wat sla in een maaltijdschaal en voeg de zoete aardappelsalade toe.
9. Strooi er nog wat amandelen overheen.
10. Meng in een bakje de honing, olijfolie en citroensap en roer dit goed door.
11. Giet de dressing royaal over de salade en geniet van elke smaakvolle hap!
Geniet van deze heerlijke zoete aardappelsalade, boordevol smaak en gezonde ingrediënten! Een perfecte balans tussen zoet en hartig, gegarandeerd een feestje op je bord. Eet smakelijk!