Crispy Potato Salad

Crispy Potato Salad

Stel je een gerecht voor dat de knapperigheid van perfect gebakken aardappelen combineert met de frisheid van verse groenten en kruiden en de smaak van een frisse, gezonde dressing. Deze salade is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een voedzame keuze die past binnen een gezonde levensstijl.

Benodigdheden 4 personen:
- 1 kilo kleine aardappelen
- 400 gram Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 handje verse munt
- 1 handje verse peterselie
- 1 handje verse dille
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- Olijfolie
- Knoflookpoeder
- Paprikapoeder
- Peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de aardappelen tot je er met een vork doorheen kan prikken.
3. Leg de aardappelen op een bakplaat bedekt met bakpapier en druk ze met een glas plat.
4. Giet er wat olijfolie overheen en voeg de kruiden toe naar smaak.
5. Zet de bakplaat voor 35 minuten in de oven, tot het goed crispy is. (Laat het geheel even afkoelen, op die manier wordt het nog meer crispy.)
6. Rasp de komkommer en dep dit droog.
7. Doe de knoflook, dille, peterselie en munt in een hakmolen en maal fijn.
8. Doe de yoghurt in een kom en voeg de komkommer en de fijngemaalde ingrediënten toe.
9. Voeg sap van 1 citroen en nog wat zout en peper toe en roer goed door.
10. Voeg de aardappelen toe en roer dit erdoorheen.
11. Doe de rode uit en de paprika in de hakmolen en hak dit fijn.
12. Voeg dit toe aan de rest en roer weer goed door.
13. Schep de salade in een maaltijdschaal en je kan genieten van deze heerlijke maaltijd. (Ik heb er vis bij gebakken en nog wat tomaatjes toegevoegd).

Hij is licht, verfrissend en toch vullend. Een echte aanrader!

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.