In de wereld van verantwoorde voeding en gezonde levensstijl heeft een nieuwe lekkernij zijn intrede gedaan: de chocoladereep met pistachevulling. Deze verrukkelijke traktatie biedt niet alleen een rijke en bevredigende smaakervaring, maar zit ook boordevol voedingsstoffen die bijdragen aan je welzijn.
Benodigdheden:
- Pistache noten
- Kokosolie
- Melk
- Een paar eetlepels heet water
- Kataifi
- 100% cacao chocolade
Hoeveelheden hangen af van de grootte van de reep die je wil maken.
1. Doe de pistache noten samen met wat kokosolie in een hakmolen en maal tot dit een dikke substantie wordt.
2. Doe dit in een schaaltje en voeg beetje bij beetje wat melk en heet water toe, tot het een vloeibare spread is.
3. Snijd de kataifi fijn en bak dit in een beetje olijfolie, tot het goed knapperig is.
4. Smelt ondertussen ook de chocola.
5. Doe de kataifi bij de pistache spread en roer dit goed door elkaar.
6. Giet een laag gesmolten chocola in een siliconen vorm en laat dit in de vriezer hard worden.
7. Voeg de pistache vulling toe en smeer dit uit.
8. Giet hier weer een laag chocola overheen en laat het geheel hard worden in de vriezer.
Deze reep is perfect voor iedereen die wil genieten van een heerlijke snack zonder schuldgevoel. Of je nu op zoek bent naar een verantwoorde traktatie voor tussendoor, een gezonde aanvulling op je lunchpakket, of een luxe dessert na het diner, deze reep biedt het allemaal. Met zijn rijke smaak en talrijke gezondheidsvoordelen is het een traktatie die je met een gerust hart kunt eten.