In de zoektocht naar voedzame en smakelijke alternatieven voor traditionele pitabroodjes, is de paarse zoete aardappel een verrassende en kleurrijke keuze. Deze levendige groente, bekend om zijn rijke antioxidanten en voedingsstoffen, biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke optie, maar ook een gezonde basis voor pitabroodjes.
Benodigdheden:
- 200 gram gepureerde paarse zoete aardappel
- 187 gram Griekse yoghurt
- 425 gram zelfrijzend bakmeel
1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
2. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en kook ze in een pan tot je er met een vork doorheen kan prikken. (Laat de aardappel wel afkoelen voordat je verder gaat).
3. Doe de aardappel samen met de Griekse yoghurt in een kom en roer dit tot een geheel.
4. Voeg het meel toe en kneed tot een deeg.
5. Voeg dan nog 2 eetlepels water toe aan het deeg en kneed nog een keer goed.
6. Strooi wat bloem uit en leg daar de deegbal op.
7. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
8. Maak een balletje van de stukken deeg en dol deze met een deegroller uit. (Ongeveer een omtrek van 12cm).
9. Leg de broodjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet de schaal eerst voor 5 minuten in de oven op 230 graden. Bak de broodjes vervolgens nog 10-12 minuten op 200 graden.
10. Snijd de kip en voeg hier olijfolie en kruiden aan toe. Bak de kip tot dit gaar is.
11. Maak de dressing van Griekse yoghurt met een beetje limoensap en himalaya zout.
12. Beleg de broodjes hoe jij ze wil en geniet van je zelfgemaakte pitabroodjes!
Ze zijn gemakkelijk te maken, veelzijdig, en voegen een kleurrijke en smaakvolle draai toe aan een klassiek broodje.